In een wereld waarin filmsterren op handen gedragen worden, zijn er ook echte helden die onopvallend hun werk doen. Zij staan niet in de spotlights, er wordt geen televisieserie over hen gemaakt, maar hun inzet en toewijding verdienen dat eigenlijk wel. Moeilijke manoeuvres, achteruit rijden door smalle straatjes, kalm blijven, op en af een ophaalwagen springen en snel beslissingen nemen. Het afvalteam doet niet aan stuntwerk, maar staat wel elke dag in volle actie.

 

Laat daarom je bewondering blijken en zet jouw afvalteam in de spotlights tijdens de Week van het Afvalteam van 13 tot en met 19 november.
 

Een blockbuster van Jan Verheyen met Olivier Bisback

‘Wel actie, geen cinema.’ Op basis van die insteek sloegen twee Belgische filmgrootheden, regisseur Jan Verheyen en stuntman Olivier Bisback, de handen in elkaar om een spannende film te maken over het afvalteam. Dit resulteerde in overdreven scènes met veel cinema, waarop de echte afvalhelden tussenkwamen. Want kwaliteitsvolle dienstverlening en verantwoord beheer van het afval, daar draait het om! Om te tonen hoe het er nu echt aan toegaat bij zo’n huis-aan-huis ophaling, zal Jan Verheyen op dinsdag 14 november een ophaalronde meelopen. Hoe dat verloopt, kan je volgen tijdens de Radio 2 spits vanaf 16 uur.

 

Kijkcijfers: 2.350.918

Per maand komt een afvalintercommunale gemiddeld zeven keer langs bij jou thuis, komt er in het recyclagepark van jouw gemeente 3.057 keer een inwoner langs, en komen via de infolijn gemiddeld 2.185 telefoontjes binnen. Dat zijn 2.350.918 contactpunten op een jaar.

Een indrukwekkend kijkcijfer dat hoger ligt dan dat van de meest succesvolle Belgische film! De Vlaming is fan van actieseries en -films, en kijkt daarbij op naar de acteurs die indrukwekkende rollen vertolken. Maar het werk van het afvalteam lijkt vanzelfsprekend. Dit terwijl de afvalophalers, recyclageparkwachters en medewerkers van de infolijn geen cinema spelen maar dagelijks met volle overtuiging hun job uitoefenen.

Om dat duidelijk te maken, lanceert Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor het achtste jaar op rij de Week van het Afvalteam (13 tot en met 19 november). De ideale gelegenheid om jouw afvalteam in de spotlights te zetten!

 

Waardering

Een vlotte en efficiënte afvalinzameling is het resultaat van de samenwerking van heel wat diensten en medewerkers, sommigen zichtbaar in het straatbeeld, anderen niet. Afvalophalers trotseren barre weersomstandigheden om ervoor te zorgen dat onze straten schoon blijven, recyclageparkmedewerkers spelen een cruciale rol bij het faciliteren van recyclage en medewerkers van de infolijn bieden waardevolle informatie aan de burger om hen te helpen verantwoord om te gaan met afval. ‘Zonder het straffe werk van het afvalteam geen goede inzamelcijfers en geen schone omgeving in Vlaanderen. Elk gezin raakt vlot zijn afval kwijt. Dat verdient alleen maar respect”, zegt Paul Macken, voorzitter van Interafval.

‘Een stunt als deze blijft nodig, al rekenen we doorheen het jaar natuurlijk ook op de vriendelijke inborst van de burger. Een eenvoudige begroeting of bedanking toont dat het belangrijke werk geapprecieerd wordt.’, aldus Wim Dries, voorzitter van de VVSG. ‘Vlamingen blijken trouwens tevreden over de afvalophaling en de dienstverlening op het recyclagepark in hun gemeente. De campagneweek is dan ook de ideale gelegenheid om die waardering te uiten en alle afvalmedewerkers in de schijnwerpers te zetten.’, vult Paul Macken aan.

Jouw afvalteam in de spotlights zetten kan door een vriendelijke aanmoediging, een leuke recensie gericht aan jouw afvalintercommunale of door de kleurplaat op je afvalzak- of bak te kleven! Je kan de kleurplaat downloaden via deze pagina.

 

Meer actuele berichten