Sommige recyclageparken in Vlaanderen zijn sedert 7 april 2020 terug geopend. Het is evenwel belangrijk dat mensen enkel voor dringende zaken naar het recyclagepark komen en dat ze zich op voorhand goed informeren bij hun gemeente of afvalintercommunale over wat kan en wat niet kan. De coronamaatregelen blijven er van toepassing en moeten strikt worden nageleefd.

Niet alle recyclageparken zijn terug operationeel. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren bij de gemeente en/of de afvalintercommunale alvorens je een tocht naar het recyclagepark overweegt. Sowieso blijft het raadzaam de verplaatsingen tot een minimum te beperken. Daarom is er de oproep naar alle inwoners om enkel in dringende gevallen naar het recyclagepark te gaan. Daarenboven bestaat de kans dat je sommige afvalstromen nog niet kan brengen, omdat de afvoer er van momenteel nog niet verzekerd is. 

Wie dringend naar het recyclagepark moet, moet de veiligheidsmaatregelen respecteren en de instructies opvolgen, belangrijk voor het welzijn van bezoekers en personeel. Dat betekent minstens 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van de parkwachter. Betalen met cash is in principe niet mogelijk. Gemeenten zullen het aantal bezoekers die tegelijk op het recyclagepark binnen zijn ook beperken. Hou daarom rekening met wachttijden. Oefen geduld uit en blijf daarbij in de wagen zitten. Eens op het recyclagepark moet je strikt de richtlijnen van de parkwachters opvolgen. Bij sommige recyclageparken moet je vooraf een afspraak maken. De gouden regel is m.a.w.: informeer je op voorhand bij de gemeente of afvalintercommunale en indien mogelijk: stel je bezoek aan het recyclagepark nog even uit. 

Meer actuele berichten