De praktijkendatabank afval en materialen bevat goede praktijken over:

  • de optimalisatie van het klassieke huishoudelijke afvalbeleid
  • praktijken die de omslag maken naar het hergebruik, herstellen, voorkomen en verlengen van de levensduur van afval en materialen.

Alle lokale besturen (gemeentes, afvalintercommunales en hun partners) kunnen hier de goede praktijken van andere lokale besturen raadplegen, maar ook zelf indienen. Laat je dus gerust inspireren door geslaagde projecten of lessen opgedaan in andere lokale besturen. Je kan zowel op locatie, op thema, activiteit… zoeken. Je vindt ook een contactpersoon en bijkomende informatie die je op weg kan helpen met je eigen activiteit.

Ben je zelf fier op een geslaagd project, een vernieuwende praktijk of alternatieve aanpak met positief resultaat? Help je collega’s op weg door je praktijk te delen. Heb je nog wat hulp nodig om je weg te vinden door de praktijkendatabank of een praktijk in te dienen?

Zelf een praktijkvoorbeeld indienen

Wil je collega’s op weg helpen door resultaten van een geslaagde praktijk te delen? Dan kan je deze hier indienen op de praktijkendatabank. Om je eigen praktijkvoorbeeld in de databank weer te geven, moet je eerst inloggen op de website van Interafval. De medewerkers van afvalintercommunales en leden van Interafval kunnen hun gewone login gebruiken. Ben je een gemeente of een andere partner zal je eerst een gebruiker moeten aanmaken.

Je moet een aantal velden invullen en je kan je eigen documentatie ook opladen. Als je praktijkvoorbeeld volledig is ingevuld, kan je je project indienen. Er wordt dan nagekeken of je praktijk past in deze databank en of het duidelijk genoeg omschreven is. Pas daarna verschijnt het online. Je kan het op elk moment zelf ook updaten en verwijderen.

Log in